Министър Гълъб Донев: Мечтая за пазар на труда, който възприема всеки човек като талант

MadeInVarna
Министър Гълъб Донев: Мечтая за пазар на труда, който възприема всеки човек като талант

„Мечтая за пазар на труда, който да възприема всеки човек като талант. Защото всеки от нас има своя силна страна – има зрънце в него, което ако се отглежда, ще даде плод“. Това послание отправи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев към мениджърите и специалистите по човешки ресурси и изграждане на работодателската марка, участващи във форума „Битката за талантите“.
В края на мандата си като служебен министър на труда и социалната политика той описа визията си за развитието на пазара на труда и работната сила на България. „Мечтая за образователна система, която да търси талантите на децата, за да ги развива. Мечтая още в училище младите хора да получават качествено професионално и кариерно ориентиране, за да направят избор, който съвпада изцяло с техния характер, талант и способности. Мечтая обучителните програми в университетите да подготвят студентите  със знанията и практическите умения, които ще им позволят скоро след дипломирането да започнат работа по специалността си на устойчиви и добре платени работни места“, каза министър Гълъб Донев.

Той призова работодателите да инвестират отговорно в развитието на своите служители, да им осигуряват добри възнаграждения, качествени условия за труд, мотивираща работа, перспективи за растеж и възможност да съчетават професионалния и личния живот. „Да разпознаеш и привлечеш таланта е само началото. Да ги задържиш е истинското предизвикателство за мениджмънта на всяка фирма. Ще спечелите битката за таланти, ако заедно с добрите и качествени условия за работа им предложите и свободата да реализират изцяло човешкия си потенциал“, подчерта вицепремиерът.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Двойно убийство във варненския квартал "Виница"

Окръжна прокуратура-Варна ръководи досъдебно производство във връзка с убийство на двама души, извършено на 9 срещу 10 декември 2021 г. Тази нощ е постъпил сигнал за извършено тежко криминално престъпление в къща в ж.к. „Виница“ във Варна. Убити са мъж и жена, на възраст 49 г. и 51 г., които […]