Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова

MadeInVarna
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова по повод началото на мандата й в София. В рамките на разговора им в Министерския съвет бяха обсъдени двустранните отношения и наличието на желание и от двете страни те да бъдат задълбочавани в дух на добронамереност и прагматичност. Премиерът Борисов изтъкна, че  България държи да има открит и взаимноизгоден диалог с Руската федерация, при който страната ни се води от националните си интереси и евроатлантически приоритети.

Българският министър-председател пожела на посланик Митрофанова успешен мандат в България и посочи сериозния потенциал за сътрудничество в сферата на икономиката и търговията. По думите му България и Руската федерация могат да развиват успешно партньорство в редица области като например културата, туризма и селското стопанство.

Следваща Новина

410 души са прегледани в ковид кабинетите във Варна

410 души са прегледани в ковид кабинетите в общинските ДКЦ-та във Варна през седмицата от 15-ти до 21-ви март, съобщават от дирекция „Здравеопазване“. В ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспарухово са преминали 140 лица за преглед, направени са 129 теста, от които 39 положителни. На 28 души е направена […]