Министър Сачева определи на областно ниво бизнесите, в които работещите могат да получат компенсации за „Запази ме”

MadeInVarna
Министър Сачева определи на областно ниво бизнесите, в които работещите могат да получат компенсации за „Запази ме”

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева актуализира заповедта за временно ограничените икономическите дейности, чиито работници могат да получат компенсация по проект „Запази ме“ от държавата заради това, че са в неплатен отпуск. Новият вариант на документа включва и временно затворените бизнеси в областите Благоевград, Бургас, Добрич, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София-град, Хасково, Шумен и Ямбол, чиито служители могат да получат финансова подкрепа в размер на 75% от осигурителния им доход.
Пълният текст на заповедта може да видите тук: https://www.mlsp.government.bg/uploads/26/zaetost/zapoved-rd-06-6-ot-15032021.pdf.

Съгласно заповедта на национално ниво до 28 февруари компенсации ще могат да получат наетите в питейни заведения, с изключение на дискотеки и барове, езикови и образователни центрове, други обучителни центрове и школи за професионално обучение, както и служители в икономическите дейности ресторантьорство, организиране на конгреси и търговски изложения, игрални зали и казина.

До 31 март компенсации ще могат да получат работещите във фирми за провеждане на групови туристически пътувания с организиран транспорт в чужбина, компании за туристическа агентска и операторска дейност, дискотеки, барове и други нощни заведения.

Служители на детски образователни и спортни центрове и клубове, които предоставят организирани занимания за деца, както и заетите в сферата на изпълнителското изкуство (с изключение на театрите) и свързаните с него спомагателни дейности могат да получат компенсации до 30 април.

Следваща Новина

Видео: "Черно море" пречупи "Царско село" на "Тича"

Отборът на “Черно море” надигра с 1:0 “Царско село” в последен мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение отбеляза Стефан Велев в 30-ата минута. Варненци бяха по-добрият отбор на терена днес и заслужено спечелиха трите точки. Съставът на Черно море: Георги Георгиев, Даниел Димов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, […]