Министерство на отбраната стартира пилотен проект за решаване на жилищния проблем в армията

MadeInVarna
Министерство на отбраната стартира пилотен проект за решаване на жилищния проблем в армията

Министерство на отбраната стартира пилотен проект в Пловдив за осигуряване на жилища, необходими за военнослужещите и цивилните служители на ведомството. На днешното заседание Министерският съвет прие решение за даване на съгласие и определяне на условия и ред за учредяване на право на строеж върху имот – частна държавна собственост, предоставен за управление на МО. Поземленият имот се намира на бул. ,,Освобождение в район „Източен“ в Пловдив.

В хода на заседанието заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов изтъкна, че още от началото на мандата правителството започна изпълнението на амбициозна програма по отношение на армията. „Благодарение на този Министерски съвет, благодарение на министъра на финансите и на премиера, в армията бяха направени много неща, които не са правени дълго време. Близо с 50% бяха увеличени заплатите, реализираха се ремонти, модернизация на съществуващата техника, проекти за нова техника и други“, подчерта Каракачанов.

Вицепремиерът добави, че в момента се поставя фокус върху работата по пакета от мерки, свързан със социалната политика на военнослужещите и осигуряването на жилища за тях. Към настоящия момент картотекираните военнослужещи, които нямат жилища, са 3109. „Бяхме си поставили като задача върху собствени имоти на Министерство на отбраната  с процедура отстъпка от право на строеж да започнем изграждането на придобиването на жилища. Днешното решение е първият пилотен проект и той се осъществява в Пловдив“, посочи Красимир Каракачанов. Вицепремиерът бе категоричен, че стартиралата процедура ще позволи в рамките на 3 до 5 години да се реши жилищният проблем в армията без да е нужно финансиране от държавния бюджет.

Следваща Новина

15 години лишаване от свобода за мъж, направил опит да убие бившата си съпруга и заплашил с убийство неин колега

Апелативният съд във Варна потвърди 15-годишна присъда „лишаване от свобода“ на подсъдим за опит за убийство. Първоинстанционният съдебен акт, който бе предмет на въззивна проверка, е постановен от Окръжен съд – Разград спрямо Нилгин А. Той бил осъден за това, че на 22 май 2019 г. е направил опит умишлено […]