Министерството на туризма получи приз за „Най-добро партньорство и подкрепа“ от БХРА

MadeInVarna
Министерството на туризма получи приз за „Най-добро партньорство и подкрепа“ от БХРА

Министерството на туризма получи приз за „Най-добро партньорство и подкрепа“ от  Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Наградата прие вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и бе връчена от Георги Щерев, председател на УС на БХРА, в присъствието на част от членовете на Изпълнителното бюро – Бранимир Миланов, Атанас Димитров, Веселин Налбантов, и почетния председател на организацията Благой Рагин.
Удовлетворена от ползотворното партньорство и че съвместно открояваме и реализираме различни мерки и инициативи, с които да бъде подпомогнат отрасълът както за преодоляване на последиците от разпространението на Ковид-19, така и за плавното възстановяване на сектора, коментира вицепремиерът. И благодари за отличието и успешното сътрудничество и активния диалог, който водим, в търсене на най-добрите и работещи решения за отрасъла.
На официална церемония БХРА връчи 25-ите Годишни награди за професионални постижения в областта на туризма, в което от името на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова бе поднесено приветствие към организацията от заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.
В последната година пандемията блокира работата на туристическия сектор на световно ниво, милиони пътувания не бяха реализирани, а икономиките загубиха милиарди приходи, което доведе и до промени в нагласите и търсенето на туристите и измени работата на заетите в отрасъла. Всички в отрасъла се научиха да бъдат по-гъвкави и иновативни и да се приспособяват към новите реалности, се казва още в приветствието на министър Николова.
Именно точно в годината на трудностите е важно да откроим добрите примери и да бъдат отличени най-изявените в отрасъла, като това е и още един начин да благодарим на тези, които въпреки предизвикателствата продължиха да работят и не допуснаха никакъв компромис в качеството на предлаганата услуга, посочва в поздравителния си адрес вицепремиерът.
Заместник-министър Георгиева връчи и приза в категория „Най-добър 5-звезден СПА хотел на 2020“, който тази година бе присъден на Arte Spa & Park Hotel. От името на победителя наградата получи Анна Божкова.
Заместник-министърът на туризма Любен Кънчев награди “СПА хотел Мантар”, Минерални извори, с. Марикостиново, община Петрич, отличен в категория „Най-добър четиризвезден СПА хотел за 2020″.
Ани Хараламбиева, директор на дирекция “Маркетинг, реклама и информация в туризма” в Министерството на туризма, даде отличието в категория „Най-добър тризвезден морски хотел на 2020″ на хотел “Силвер”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Борисов: Въпреки пандемията инвестициите в България се увеличават, което води до повишаване на БВП и по-високи доходи

„Въпреки пандемията инвестициите в България не само не намаляват, но и се увеличават. Имаме много добре квалифицирани работници, разполагаме с магистрална, жп, енергийна инфраструктура, у нас е и най-ниският данък в Европа. Цялата тази стабилност води до повишаване на Брутния вътрешен продукт, а оттам и на доходите на хората във […]