Министрите на туризма на ЕС ще обсъдят актуалните проблеми и перспективи пред развитието на устойчив туризъм

MadeInVarna
Министрите на туризма на ЕС ще обсъдят актуалните проблеми и перспективи пред развитието на устойчив туризъм

Министърът на туризма Стела Балтова ще вземе участие във видеоконферентния форум за устойчив туризъм, организиран от Португалското председателство на Съвета на Европейския съюз на 14 май. В рамките на форума ще се проведат дискусии относно възможностите за подобряване на резултатите в туризма чрез нови умения и квалификации, ще бъдат обсъдени цифровият преход и иновациите, както и въпроси, свързани с насърчаването на зеления и устойчив преход на територии и региони.
По време на срещата на министрите на ЕС ще се проведе дискусията „Дневен ред за туризма 2030/2050“, за да се стимулира устойчивостта на туристическата екосистема и да се засили нейната конкурентоспособност, като се фокусира стратегическият подход на ЕС върху ключови предизвикателства пред сектора.

Следваща Новина

Осем нови заместник-министри са назначени в три министерства

13.05.2021 Със заповед на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на финансите са назначени Ваня Стойнева, Виолета Лорер и Моника Димитрова-Бийчър. Виолета Лорер е финансист с широк международен опит в редица големи корпорации. Заемала е поста заместник-министър на икономиката в рамките на служебния кабинет през 2013 година. В последните години […]