Моряците от “Царевна” се прибраха живи и здрави

MadeInVarna
Моряците от “Царевна” се прибраха живи и здрави

Моряците от кораба “Царевна” се прибраха. Правителственият самолет кацна във Варна. Близките на моряците ги посрещнаха още на пистата.

Евакуираните разказаха пред медиите, че по кораба има нанесени щети. Сами са излезли от кораба и оттам са посрещнати от войници, които са ги приели много добре, качили са ги на автобус и са ги закарали в хотел в Донецк и оттам – в Ростов на Дон.

На летището ги посрещнаха министър-председателят Кирил Петков и министърът на външните работи Теодора Генчовска.

„Ескортираха ни, пазеха ни, много човешко отношение”, заяви Веселин Славчев, втори помощник капитан.

„Изключително тежко, не е приятно да те стрелят отпред и отзад, военните действия се водеха в района на нашия параход. Щети има.  Над 10 попадения има по парахода”, заяви Стефан Янев, трети механик на парахода.

14 български граждани и един гражданин на Украйна, възпитаник на българското военноморско училище, бяха евакуирани от пристанището на Мариупол.

Петима от моряците останаха на борда на кораба по собствено желание, включително капитанът. Трима от тях са български граждани, а двама – украински.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Отвори електронната система за прием в детските ясли

Електронната система за прием в общинските детски ясли вече е отворена. За първите четири часа и половина от стартирането, от 10,01 ч. до 14,30 ч. са регистрирани 772 заявления, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.   Трите големи класирания за прием през 2022 година в яслите ще бъдат на […]