На Благовещение фондация „Искам бебе“ откри нов офис във Варна

MadeInVarna
На Благовещение фондация „Искам бебе“ откри нов офис във Варна

Навръх Благовещение нов консултативен център на фондация „Искам бебе“ бе открит във Варна – на ул. „Георги Раковски“ 83. Днес организацията отбеляза и 15 години от създаването си. „От учредяването на фондацията до момента с наша подкрепа в цялата страна са родени над 3000 деца. Варна е на първо място и по отпуснати средства от общинския бюджет, и по брой новородени бебета“, каза Радина Велчева, председател на УС на фондация „Искам бебе“.

„На Благовещение каква по-хубава вест от това, че хората, които помагат на други хора да сбъднат съкровената си мечта и да имат деца, вече са в нов дом! Щастлив съм, че имахме възможност да подкрепим екипа на „Искам бебе“ с осигуряването на този офис! В проектобюджета за тази година сме заложили 376 000 лв за инвитро процедури. Надявам се тези средства да помогнат на много семейства да прегърнат своите рожби!“, каза кметът на Варна Иван Портних, който бе гост на събитието.

През 2021 г. чрез общинската програма във Варна са родени 44 бебета – 22 момичета и 22 момчета, а от 2015 г. досега – 124 бебета -71 момчета и 53 момичета.

 

Новият център разполага със зала за психологически консултации и помещение за съхраняване на получени дарения. На тържеството, организирано от Валентина Иванова, координатор на организацията за Варна, присъстваха Анастасия Георгиева, директор на дирекция „Здравеопазване“, Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, дарители, доброволци и майки на деца, родени с помощта на общинската програма за подкрепа на инвитро процедури и на фондация „Искам бебе“. Отец Дончо Александров освети центъра и поздрави семействата за празника.  

 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

"Варненско лято за деца" започва с концерт под надслов “Аз съм българче”

Първият за годината концерт от паралелната програма на Международния музикален фестивал “Варненско лято за деца“ под мотото “Аз съм българче” ще се проведе на 27-ми март от 17:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. В музикално-танцовия спектакъл, съвместен проект на НУИ „Добри Христов“ и Община Варна, водещата „Госпожа […]