Над 150 плувци ще мерят сили в Black Sea Cup

MadeInVarna
Над 150 плувци ще мерят сили в Black Sea Cup

Над 150 плувци ще се състезават в третото издание на турнира Black Sea Cup, който ще се проведе от 4-ти до 6-ти септември на басейн „Приморски“ във Варна. Организатори на проявата са Община Варна, БФПС и ПСК „Черно море“. Спортният форум е квалификация за световното първенство по плуване във Фукуока през 2022 г. и се очаква във водата да скочат почти всички водещи фигури на българското плуване. Заявена за участие е и състезаващата се за Турция национална рекордьорка в дисциплината гръб Екатерина Аврамова.

 

Black Sea Cup ще бъде по всички правила на ФИНА под ръководството на международен сертифициран съдийски състав. Участниците ще се състезават в отворена система, като класирането ще се определя спрямо възрастовите групи и пола. Наградният фонд е 16 000 лв. Паричните премии ще бъдат разпределени между плувците, класирали се от първо до пето място в двата пола. Бонуси са предвидени също и за двамата най-добри български състезатели, както и за двамата най-добри треньори, чиито плувци са постигнали най-силни резултати. Проявата е сред най-престижните събития от календара на Българската федерация по плувни спортове.

Следваща Новина

България изпусна Ирландия в края

В мач без много положения България и Ирландия завършиха 1-1 в първия мач от новия сезон в Лигата на нациите. В 56-ата мин. Тодор Неделев пусна топката ниско по тревата, извеждайки Божидар Краев, който провря топката между краката на вратаря за 1-0. В третата минута от добавеното време капитанът на […]