Над 2500 деца участват в Общинските ученически игри

MadeInVarna
Над 2500 деца участват в Общинските ученически игри

Над 250 деца от 50 училища от Варнаще участват Общинските ученически игри 2022/2023, които стартират днес –17-ти октомври, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна. В програмата са включени осем вида спорт – футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, баминтон и тенис на маса. Децата са разделени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас – момчета и момичета.

Инициативатазапочва с футболни мачове настадион „Локомотив“ с двубой при най-малките 5-7 клас, като първи играят отборите на СУ „Св.Кл. Охридски“ и ОУ „Константин Арабаджиев“. 
Състезанията в спортовете волейбол и баскетболзапочват на 22 и 23 октомври в СК „Локомотив“, в залите на Първа езиковагимназия и СУ „Елин Пелин“. Пълната програма за срещите може да се види на www.sportvarna.com.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Иван Портних участва в откриването на Дълбоко технологичен иновационен порт Варна

Кметът на Варна Иван Портних участва в церемонията по откриването на Дълбоко технологичен иновационен порт Варна (Varna Deep Tech Innovation Port) в Икономически университет – Варна. Срез официалните гости на събитието бяха представители на Европейския институт за иновации и технологии, министри от служебното правителство, ректори, представители на бизнеса и стартъп […]