Над 50 студенти участваха в лекоатлетическия крос за „Купа 8 декември“

MadeInVarna
Над 50 студенти участваха в лекоатлетическия крос за „Купа 8 декември“

Над 50 студенти от пет варненски университета се включиха в лекоатлетическия крос, част от „Купа 8 декември“, който се проведе в Морската градина. Събитието се организира от дирекция “Спорт” към Община Варна. При мъжете, които избягаха дистанцията от 2000 м, победител е студентът от МУ „Проф. Д-р П. Стоянов“ Максим Михайлов с време 6,58 мин. Второто място, с време 7,03 мин., отново е за студент на МУ – Петър Данов. Бронзовият медал отива при представителя на Техническия университет – Варна Явор Чамов, който избяга разстоянието за 7,11 мин.

В бягането при жените, в дистанцията от 1000 метра, класирането се подреди по следния начин – първа Нина Станкова от МУ с време 3,10 мин., на второ място – Нели Николова от Икономическия университет с резултат 3,42 мин. и третото място е за Яна Михайлова от ВВМУ с време 3,43 мин. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Благомир Коцев присъства на удостояването на Джордж Кремлис с почетно звание „доктор хонорис кауза“ на ВСУ

Кметът на Варна Благомир Коцев присъства на официална церемония по удостояването на Джордж Кремлис – почетен директор на ГД „Околна среда“ на ЕК със званието „доктор хонорис кауза“ (доктор по заслуги) на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Тържествената церемония се проведе в аула „Максима“ на университета, а домакини на събитието […]