Награда „Питагор“ за Морско училище

MadeInVarna
Награда „Питагор“ за Морско училище

Навръх 24 май 2021 г. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ получи награда „Питагор“ – отличие от Министерството на образованието за принос в науката, с което се удостояват български учени и научни колективи.
Отличието за Морско училище е за научен колектив, който обединява 32-ма учени, работещи в областта на експлоатацията и трансфера на научни резултати в полза на морската индустрия и трансформацията на морския сектор. Усилията на ВВМУ са насочени към изграждане на научна инфраструктура и формиране на технологично издържани изследователски екипи.
Наградата прие началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. „За мен е чест и изказвам специални благодарности на своите колеги, които през последните години положиха уникални усилия за създаването на нашата учебно-изследователска и научна инфраструктура. Тя ни позволи да решаваме специфични проблеми на морската сигурност и да подпомагаме развитието на морската индустрия“, каза флотилен адмирал Медникаров. Той допълни, че именно това прави ВВМУ световнопризнат център на морските образование и наука.
Морско училище спечели „Питагор“ в категория „Научен колектив с успешна експлоатация и трансфер на научни резултати в полза на индустрията и/или обществото“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Китайската народна република Дун Сяодзюн

25.05.2021 Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Китайската народна република  Дун Сяодзюн. Двамата потвърдиха желанието за позитивен дневен ред в двустранните отношения, за засилване на икономическите и търговските връзки и за продължаване на диалога по темите от взаимен интерес. Обсъдени бяха възможностите и перспективите за по-ползотворно и прагматично […]