Награда „Златен отвес“ получи Центърът за грижа за лица с различна форма на деменция

MadeInVarna
Награда „Златен отвес“ получи Центърът за грижа за лица с различна форма на деменция

Първа награда „Златен отвес“ 2021 бе присъден на Центъра за грижа за лица с различна форма на деменция в район „Владислав Варненчик“, който бе изграден по проект на Община Варна. Призът е на Камарата на строителите в България – областно представителство Варна, и бе връчен по повод професионалния празник на строителите- Димитровден. Отличието е в категорията „Спортни и развлекателни обекти, обекти в социалната сфера, образованието  и  здравеопазването“.

 

Центърът за грижа за лица с различна форма на деменция бе изграден по проект по ОП „Региони в растеж“, припомнят от дирекция “Социални дейности” към Община Варна. Той е със застроена площ от 550 кв.м., в които са разположени осем двойни стаи, трапезария, сензорна стая, стая за рехабилитация, помощни помещения и стая за персонала. Капацитетът на услугата е за 15 потребители. Проектът цели превенция на институционализацията на хора с деменция и включва още един обект –  сграда на ул. „Петко Стайнов“ 7. Общата стойност е 1,4 млн. лв., от които близо 258 000 лв. са собствен принос на Община Варна.  

 

Отличените обекти в конкурса на Камарата на строителите-Варна бяха избрани по критерии качеството на строително – монтажните работи, прецизност при спазването на технологиите и детайлите на сградата, съответствие с проекта, функционална пригодност, индивидуалност на архитектурния проект, възстановяване и усъвършенстване на градската среда. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Руска компания представи програмата "Умен град"

Програмата “Умен град”, която съдържа комплекс от цифрови решения за управление на процесите в градския живот, бяха представени днес от представители на „Русатом – Инфраструктурни решения” пред зам.-кмета на Община Варна Коста Базитов и Деян Пейчев, експерт по информационни технологии и общински съветник в ОбС – Варна. В срещата участваха Алексей […]