Наградиха победителите в конкурса „Българските архитектурни паметници в макети“

MadeInVarna
Наградиха победителите в конкурса „Българските архитектурни паметници в макети“

Победителите в IX Национален ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“  бяха наградени в Младежкия дом във Варна. Специалната награда на кмета на Варна Иван Портних спечели Ния Шаопинг Фенг, която е 12 клас в ПГСАГ „П. Пенев“ – Русе. Единадесетокласничката Неделина Минчева от същото училище спечели специалната награда на Националния дворец на децата, а Стефан Петров от Велико Търново – на Общински детски комплекс – Варна.

През тази годината темата, по която работиха участниците е: „Наследството на Кольо Фичето“. За оценяване постъпиха 37 творби от цялата страна, сочи статистиката на организаторите. Всички отличени творби бяха подредени в специална изложба. Конкурсът се организира ежегодно от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Варна, Община Варна, ЦПЛР – Общински детски комплекс и е включен в Националния календар на МОН. В съпътстващата програма се включиха възпитаници на Детски вокален ансамбъл „Сребърни звънчета“, Вокален ансамбъл „Звездни струни“, Танцов ансамбъл „Българче“ и школа „Балет“ при ОДК. В ролята на водещ бе Стефани Ангелова от Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия“.

Следваща Новина

Видео: ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за предлагане на сексуални услуги в София

Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура; повдигнати са обвинения на 15 участници в престъпната дейност На 28 февруари 2020 г., при специализирана полицейска операция на ГДБОП, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, са задържани 13 от обвиняемите, в т.ч. и соченият за ръководител на групата. Двама от […]