Наградиха спасителя от пламналия влак старши инспектор Върбан Петков

MadeInVarna
Наградиха спасителя от пламналия влак старши инспектор Върбан Петков

Кметът на Варна Иван Портних и главният комисар на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов наградиха днес старши инспектор Върбан Петков от Първа РСПБЗН- Варна, който с бързата си и навременна реакция предотврати голяма трагедия и помогна при евакуирането на пътниците по време на пожара във влака край Каспичан миналата седмица.

Събитието бе организирано от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Варна комисар Тихомир Тотев пред сградата на Противопожарната служба в града и започна с минута мълчание в памет на убития граничен полицай Петър Бъчваров.

„Благодаря от мое име и от името на гражданите на Варна на старши инспектор Върбан Петков – за проявените смелост и висок професионализъм при спасяването на хората по време на жп инцидента край Каспичан”, каза кметът Иван Портних. Той връчи на пожарникаря почетен плакет на Община Варна и мобилен телефон, тъй като неговите вещи изгорели във влака. Награди бяха връчени и от МВР. Старши инспектор Върбан Петков  сподели, че е успял да реагира професионално в критичната ситуация, заради създадените умения по време на дългогодишната си работа в Първо РС на РСПБЗН – Варна.  Той благодари на колегите си и на институциите за признанието.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Отбелязаха 578 години от битката на народите край Варна

578 години от битката при Варна, известна още като битката на народите, бе отбелязана днес в Парк-музея на бойната дружба-1444 г. „Владислав Варненчик“. По традиция с военен ритуал бяха поднесени венци и цветя пред саркофага на крал Владислав III Ягело. На събитието присъстваха Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна, директорът […]