Наградиха украински деца, завършили с отличие олимпиада по български език

MadeInVarna
Наградиха украински деца, завършили с отличие олимпиада по български език

23 украински деца, живеещи във Варна, получиха грамоти по повод отличното си представяне на олимпиада по български език и история. Инициативата е част от образователния проект „Крила за нашите деца“, организиран от фондация „Адра“, с финансовата подкрепа на УНИЦЕФ. Те получиха почетни грамоти и книги на български език от кмета на Иван Портних и награди от организаторите на събитието Наталия Кузменко и Жанна Стефанова. На събитието присъстваха Карол Виньо – зам.- представител на УНИЦЕФ за България, Андреа Налето – специалист Образование за Европа и Централна Азия, Невяна Капустина – координатор Синя точка Варна и други.  

 

„Прекрасно е, че празникът на българската писменост продължава дни след официалното честване на 24-ти май! Мили деца, благодаря Ви за старанието и любовта към езика, историята и културата на България! Това е най-големият подарък за нас. Поздравявам всички, които са подкрепяли Вашите усилия и са Ви вдъхновили да обикнете българската култура. Най-важното е, че ние отдавна говорим заедно на един език – езикът на уважението, толерантността, хуманизма!“, обърна се кметът към отличените.

 

Приветствие отправи и Карол Виньо, която благодари на Община Варна и на фондация „Адра“ за организирането на събитието и подкрепата към децата.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 80 деца се включиха в турнир по баскетбол за момичета

Над 80 деца от осем училища участваха в турнир по баскетбол за момичета на възраст 2-4 клас по случай 1 юни, Ден на детето. Състезанието бе проведено в залата на спортен клуб „Локомотив“, организатори са дирекция „Спорт“ към Община Варна и женският баскетболен клуб „Черно море – Одесос“. Всички отбори […]