Награждават млади творци за авторски текстове английски и немски

MadeInVarna
Награждават млади творци за авторски текстове английски и немски

Победителите в националния литературен конкурс за авторски текстове на английски и немски език „Този безкраен свят” ще бъдат наградени днес в актовата зала на Първа езикова гимназия. Организатор на конкурса е училището, със съдействието на Община Варна и на Фондация „Българска памет“. Конкурсът е в памет на Красимира Попова и Йордан Йорданов – емблематични преподаватели в историята на Първа ЕГ.

Над 150 творби са получени по зададената тема „Време”. Наградният фонд от 1900 лв., се разпределя между най-добрите млади творци: Надежда Василева (Шумен), Любомира Ангелова (Габрово), Ренета Николова (Севлиево), Милица Иванова (Варна), Кристина Янакиева (Разград), Весела Петрова (Варна), Айсу Юмерова (Търговище), Ния Димитрова (Добрич), Джованна Игнацио Колу (Сливен), Цветина Кирилова (Видин), Виктория Демирева (Варна), съобщават от гимназията. Специалната награда на Фондация „Българска памет“ е  за Гамзе Хюсеин (Търговище).


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Костадин Ангелов: Във Варна ще изградим нова инфекциозна и детска болница

Във Варна ще изградим нова инфекциозна клиника, защото всички се сблъскахме с проблемите, които видяхме по време на пандемията. Предвидено е изграждане и на една от четирите детски болници, които ще бъдат направени в България, да е във Варна. Това съобщи бившият здравен министър от правителството на Бойко Борисов и […]