Налагат нови мерки във Варна заради разпространението на COVID-19

MadeInVarna
Налагат нови мерки във Варна заради разпространението на COVID-19

От понеделник /15 март/ се преустановяват присъствените занятия в училища и центрове за подкрепа на личностното развитие на територията на област Варна на учениците от 6-ти до 12-ти клас, съобщи днес след заседание на кризисния щаб областният управител Стоян Пасев.

Ето още какви противоепидемични мерки се въвеждат в област Варна:

Прекратяват се присъствени занятия в училища и центрове за личностно развитие на територията на Област Варна на ученици от 6-ти до 12-ти клас от 15-ти март до 26-ти март включително.

Детските градини, ясли и паралелките от първи до пети клас включително остават в присъствена форма.

Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички извънкласни занимяния, дейности по интереси, занимални, спортни празници и др., организирани от училищата за всички възрастови групи.

Всеки родител на дете или ученик до 6-ти клас ще има възможност да пусне заявление, ако желае неговото дете да учи в дистанционна среда.

Преустановява се посещението на малолетни и непълнолетни без придружител, било то родител, настойник или попечител в ресторанти, заведения и молове. Това предвид факта, че новият щам поразява предимно по-млади хора.

Въвеждаме специална организация на закрити, открити пазари, тържища, изложения, събори, празници и панаири, връщаме еднопосочното движение, всички посетители трябва да са с маски и с дистанция помежду си. В другите области затвориха напълно.

Собственици на търговски комплекси и големи търговски вериги, хранителни или нехранителни, задължително да осигурят режим за недопускане струпване на хора на касите и пред обектите, да не се допускат лица без предпазни маски, дистанцията между посетителите да е не по-малко от 1,5 метра.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти, които предоставят услуги, трябва да контролират да не се допуска повече от 1 човек на по-малко от от 3 квадратни метра.

Забраняват се посещенията на външни лица в специализирани институции, предоставящи социални услуги за деца и възрастни, както и в хосписи.

Освен за учениците, при които влизат от 15-ти март, всички забрани влизат в сила от 00.00 часа на 12-ти март.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вицепремиерът Марияна Николова поиска концесионерите и наемателите на плажовете да намалят цените на чадърите и шезлонгите за сезон Лято 2021

По време на извънредното положение миналата година с промени в Закона за здравето бе дадена възможност за намаляване на дължимите концесионни възнаграждения с минимум 50% при условие концесионерът да намали крайните цени за потребителите при ползването на плажните принадлежности. Продължаващата и задълбочаваща се криза, породена от пандемията, и произхождащите от […]