Неизвестен подхвърли гранати под колите на Жоро Камилата и сина му

MadeInVarna
Неизвестен подхвърли гранати под колите на Жоро Камилата и сина му

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство по повод намерени две бойни гранати с извадени шплентове на запалките. Те са били  подхвърлени под два автомобила.

Сигналът за установени два метални предмета бил подаден в събота около 11,40 часа. От записите на видеокамерите станало ясно, че в полунощ в петък срещу събота неизвестен мъж хвърля два предмета под два паркирани автомобила. След това напуска мястото.

Установено е, че колите са собственост на баща и син. Бащата е небезизвестният Жоро Камилата, криминално проявен. Двамата са обяснили, че не са били заплашвани и не знаят кой може да е поръчал и поставил гранатите под колите им.

Бойните гранати не са се взривили.

Специализиран екип ги е обезопасил.  Назначена е експертиза на двете ръчни гранати по образуваното досъдебно производство по член 339, ал. 1 от НК.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Зелен трабант, вързан за дърво, събира погледите в Левски

На любопитна гледка се наслаждават жителите на варненския квартал Левски. Светлозелен трабант е вързан за дърво с катинар и верига. Варненци шегувите подхвърлят, че автомобилът е вързан за да не го издуха силния морски вятър, а други смятат, че това е превантивен ход срещу кражба. Атракцията може да бъде забелязана […]