Николай Иванов: Благодаря на феновете! Обещавам, че ще продължим в същия дух!

MadeInVarna
Николай Иванов: Благодаря на феновете! Обещавам, че ще продължим в същия дух!
Официалната фейсбук страница на ПФК “Спартак” пусна интервю с Николай Иванов. Ето какво споделя 25-годишният полузащитник:
1. Поздравления за победата и дебюта в официален мач!
– Благодаря много!
2. Първи мач и първи приз за най-добър играч на мача! Категорично феновете избраха теб. Очакваше ли го още в първия си мач за мъжкия отбор?
– Очаквах отбора да започне с категорична победа и се радвам, че това се случи и успях да помогна за нея. За мен и отбора бе важно да започнем уверено, а за избора на феновете, само мога да им благодаря и да обещая, че ще продължим в същия дух.
3. Явно бързо си преминал периода на адаптация. Чувстваш ли се вече напълно подготвен да допринесеш за постигането на крайната цел на отбора ?
– Да, бързо се адаптирах и това се дължи на страхотния колектив, който треньори и футболисти са изградили в съблекалнята. Аз лично се чувствам отлично.
4. Знае се, че “Спартак” е изключително подготвен тактически, освен физически и се работи усилено върху това. Срещна ли проблеми в началото със спазването на тактическите указания, с изискванията и очакванията на треньора?
– Имах нужда от няколко мача, за да свикна с указанията на старши треньора, но като цяло мисля, че бързо се приспособих към начина на игра на отбора.
5. Каква е сега атмосферата в отбора при наличието на толкова равностойни и силни футболисти? Има ли напрежение помежду ви?
-Категорично не. От първия ми ден в клуба цари добро настроение и всички сме като едно цяло.
6. Конкуренцията в средата на терена е много голяма, ще се пребориш ли за титулярното място?
– Конкуренцията действително е голяма, но това е начина за развитие на всеки един. От нас се иска да тренираме здраво, а вече работа на треньора е да прецени кой е най-подготвен и в най-добра кондиция за игра. Има много мачове до края, а и за професионалния футбол това е една ползотворна среда. Конкуренцията ражда качеството.
7. Вкара фамозен гол шедьовър, който рядко се вижда дори в професионалния футбол. Как реши да стреляш?
– Всичко стана за секунди. След като отнех топката знаех, че вратаря на “Шумен 2007” ще е далеч от гол линията и реших да пробвам. Получи се хубав гол.
8. След толкова тежки времена за “Спартак”, нещата тук изглеждат много различни. Колко големи са мечтите ви?
– Аз лично се надявам час по-скоро отбора да си осигури място във Втора лига, където с една хубава подготовка да се бори за челните позиции, а не както е било досега.
Апетитът идва с яденето, а защо и да не помечтаем?!
9. “Спартак” е отбор с име и верни привърженици, ще успееш ли да спечелиш любовта им?
– Ще давам на всеки мач максимума от себе си, това е сигурно, а вече всеки фен си има различни разбирания и любимци.
10. Благодарим ти за отделеното време и ти пожелаваме успех!
– Мерси и приятен ден.

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Манолова, Хаджигенов и Бабикян – водачи на столичните листи на „Изправи се! Мутри вън!“

Коалицията е с номер 18 в бюлетината Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян са водачи на листите в 23 МИР, 24 МИР и 25 МИР в столицата на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Изпълнихме обещанието си в листите да има основно граждани. Над 80 % от кандидатите са граждани, а останалите […]