Нинбо кани варненци на онлайн концерт

MadeInVarna
Нинбо кани варненци на онлайн концерт

Покана за онлайн концерт с произведения, изпълнени на селадонови инструменти, отправя към жителите и гостите на морската столица побратименият с Варна китайски град Нинбо. Селадонът е зеленикава глазирана керамика, която традиционно се е изработвала в районите по долното течение на река Яндзъ, или днешната китайска провинция Джъдзян. Исторически Нинбо е важен район за производство на селадон. Музиката, изпълнявана на инструменти, направени от този материал, е съвременна интерпретация на китайската древна императорска дворна музика. Селадонът и музиката, изпълнява на селадонови инструменти са уникални за гледане и слушане, уверяват от Нинбо.

 

Концертът ще се проведе днес от 16:00 до 17:30 часа (GMT +8). Той е организиран от NBFAO и Културното Бюро на Община Нинбо. Ningbo Celadon Concert ще се излъчва на живо тук:

https://www.facebook.com/insightningbohttps://twitter.com/InsightNingbo

https://www.youtube.com/watch?v=tkCMZerbq34https://www.youtube.com/InsightNingbo


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Отбелязаха 45 години от потушаването на пожара на танкера Ерма

По повод 45 години от потушаването на пожара на танкера “Ерма” на пристанище Варна през лятото на 1977 г. и спасяването на града от потенциална катастрофа, вчера бе отслужен молебен пред възпоменателната плоча в градинката до жп гарата във Варна. На събитието присъстваха Антония Йовчева – директор на дирекция „Култура […]