Номинират екипа на ДТ “Стоян Бъчваров” за златен знак за заслуги към Варна

MadeInVarna
Номинират екипа на ДТ “Стоян Бъчваров” за златен знак за заслуги към Варна

Екипът на ДТ “Стоян Бъчваров” ще бъде номиниран от кмета на Варна Иван Портних за удостояване с почетен знак за заслуги към Варна – златен, по случай 100-годишнината на театъра. Най-големите отличия на Варна се връчват на празника на града – 15 август. Това стана ясно снощи, след финала на юбилейния спектакъл “100”, с режисьор Боян Иванов, хореограф Татяна Соколова и сценограф Елица Георгиев.

“Честит празник, уважаеми театрали, желая Ви пълни сцени и пълни зали. И още няколко пъти по 100 – творчество, обич и признателност! Бъдете здрави, ценени и обичани”, обърна се кметът към екипа на ДТ “Стоян Бъчваров” по случай юбилея. Той допълни, че продължава работата по проекта за основен ремонт на сцена  филиал, която трябва да бъде реконструирана и модернизирана. По случая празника Даниела Димова, директор на ТМПЦ, получи Почетен плакет на кмета, а Веселина Михалкова – артистичен директор на ДТ “Стоян Бъчваров” -картина на театралната сграда, дело на художника Владин Владев.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Знания за блокчейн технологията ще обменят експерти от ИУ – Варна, КФН и БФА по проект FIN-TECH, програма HORIZON 2020

Сесия за обмен на знание между експертите на Икономически университет – Варна, Комисията за финансов надзор, Българската финтек асоциация и представители на финтех компании в България, посветена на блокчейн технологията, ще се проведе онлайн на 15 и 16 април 2021 г. В рамките на два дни участниците ще дискутират българската […]