Нов Дневен център за лица с различни форми на деменция ще има във Варна

MadeInVarna
Нов Дневен център за лица с различни форми на деменция ще има във Варна

Дневен център за лица с различни форми на деменция ще има на ул. „Петко Станов“ 7 във Варна. За целта ще бъде направен основен ремонт на сградата, като строителните дейности включват саниране, подмяна на дограма, на ВиК и ел. инсталациите, поставяне на видеонаблюдение. Ще бъдат обособени помещения за почасов отдих, дневна стая, зали за арт- и трудотерапия, физиотерапия и за индивидуална работа. Пред сградата ще има ново дворно пространство с обособени паркоместа за инвалиди. От услугата ще могат да се възползват 40 потребители.

 

Символична първа копка на обекта бе направена днес в присъствието на Коста Базитов, зам.-кмет, директора на дирекция „Социално подпомагане“ Адриана Григорова, ръководителя на проекта Емилия Дякова, директора на дирекция „Социални дейности“ Таня Василева и представители на фирмата-изпълнител.

 

По проекта ще бъде изграден и нов Център за грижа за лица с различни форми на деменция, с капацитет 15 места, в район “Владислав Варненчик”. Общата стойност на двата обекта е 1,37 млн. лв., от които 941 303 лв. са от ЕС – чрез Европейския фонд за регионално развитие, а останалите средства са национално съфинансиране и собствен принос на Община Варна.

След реализирането на проекта и чрез използване на възможностите, които предлага Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, Община Варна ще пристъпи към оборудване и обзавеждане на центровете и създаване на кадрови капацитет за новите услуги.

Следваща Новина

Възрастта е само число: Тези хора заслужават уважение!

Варненци редовно стават свидетели на любопитна гледка. Четирима веселяка доказват, че възрастта не може да бъде пречка, когато човек иска да спортува. Възрастните мъже привличат погледите на минувачите в Морската градина на Варна, играейки тенис на маса.  Прави впечатление, че мъжете са в отлична форма и демонстрират завидни умения и […]