Нова атракция във Варненско – разходки с електрически велосипеди на самообслужване

MadeInVarna
Нова атракция във Варненско – разходки с електрически велосипеди на самообслужване

Варненска фирма ще произведе олекотени електрически велосипеди и ще разработи интелигентна система за туристически услуги.

Иновативните продукти ще бъдат създадени по проект с финансиране от ОП “Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020г. чрез Местна инициативна група “Долни чифлик и Бяла“.

Общият размер на инвестицията е 249 848, 91 лева, съобщават от Областния информационен център – Варна.

Бенефициент е фирма със седалище в Община Бяла. Тя е стартиращо предприятие за предоставяне на иновативни услуги в областта на туризма, свързани с предлагане на споделени електрически велосипеди и създаване на иновативна модулна интелигентна система.

Тя е базирана на концепцията “Интернет на нещата“ (Internet of things), която представлява компютърна мрежа от обекти с вградени електронни устройства, така че да се изключи необходимостта от човешка намеса.

Електрическите велосипеди ще бъдат сглобени и окомплектовани в производствената база на дружеството в с. Горица. За постигане на удобство за потребителите, при разработването на прототипа ще бъде приложен дизайн на рамка, който включва използването на леки и неръждаеми материали. Това не само ще намали теглото, но и ще осигури дълготрайна експлоатация, тъй като електрическите велосипеди ще бъдат изложени на различни климатични условия. Те ще отговарят на официалния стандарт за електрическо колело в Европейския съюз – BS EN15194.

В рамките на проекта ще бъде разработена и тествана иновативна система, която комбинира предоставянето на туристически услуги и достъп на потребителите до велосипеди, разположени на различни станции за самообслужване, и осигуряването на възможност за посещение на редица местни забележителности и природни маршрути. Иновацията ще използва технология за интелигентно зареждане и постигане на висока ефективност. Системата ще бъде лесна за инсталиране и ще позволява локация на електрическите велосипеди чрез GPS, допълниха от ОИЦ-Варна.

Проектът е с продължителност 24 месеца.

Следваща Новина

Борисов влиза в президентската битка, ако има служебно правителство

Ако има служебно правителство, Бойко Борисов ще влезе в президентската битка. Това стана ясно от думите му пред журналисти пред болницата, от която днес го изписват. Той обяви и преговорните екипи, които ще отидат днес и утре при „Демократична България” и „Има такъв народ”. При „Демократична България” ще отидат Даниел […]