Нови дати за прием в детски градини и в първи клас

MadeInVarna
Нови дати за прием в детски градини и в първи клас

Нови дати за прием в общинските детски градини, в подготвителните групи и в първи клас обявяват от дирекция “Образование и младежки дейности”, във връзка с извънредното положение. Електронните системи ще отворят на 1 юни 2020 г. за децата в яслена и първа група в детските градини, както и за подготвителните групи в училищата, а на 2 юни – за прием в първи клас.

 

Всички нормативни документи, районите за обхват и графиците, са публикувани в сайта на Община Варна https://varna.bg,  рубрики  „Прием в детски заведения“, https://dg.is-vn.bg/, и „Прием в първи клас в общинските училища“ -https://school.is-vn.bg/  От дирекцията напомнят, че важен за приема е адресът по местоживеене на детето, а не на родителите, както и периодът на уседналост на този адрес.

Следваща Новина

Над 1000 проверки са направени от полицията за спазване на домашна карантина

На територията на ОД на МВР-Варна днес са извършени 1042 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна. След установени нарушения са образувани две […]