Ново пожарозащитно оборудване получи Доброволното формирование към Община Варна

MadeInVarna
Ново пожарозащитно оборудване получи Доброволното формирование към Община Варна

15 комплекта пожарозащитни шлемове, ботуши, ръкавици и пожарникарски колани, както и гръдни пожарогасители получиха момчетата и момичетата от Доброволното формирование към Община Варна. Дарението бе връчено от кмета Иван Портних и от комисар Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Всички части на облеклата, закупени от Община Варна, са произведени в Чехия и Германия и отговарят на най-високите европейски изисквания за пожарозащита.

„Пожелавам Ви да няма поводи, които налагат използването на новите защитни облекла! Благодаря Ви за всеотдайността, смелостта и човещината, с които изпълнявате своя дълг към варненци по време на беда, особено в най-тежките дни на пандемията. Бъдете здрави“, обърна се към тях кметът Иван Портних.

„Благодаря ви момичета и момчета, че безвъзмездно отделяте от личното си време, за да сте подготвени да оказвате съдействие, когато е необходимо. Благодаря и на Община Варна за облеклата и оборудването, които отговарят на всички изисквания за безопасност“, заяви и комисар Тотев.

Доброволното формирование включва 26 души, молбите на още 7 кандидата предстои да бъдат разгледани. 15 от доброволците са пряко ангажирани с акции по пожарогасене.

Финансирането на формированието се осъществява чрез държавно делегиран бюджет, а логистичното управление се ръководи от Община Варна, съвместно с Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението. На събитието присъстваха Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна, Руси Русев, ръководител на доброволното формирование, Жоро Георгиев, началник на отдел „Дейности по защита на населението“ към Община Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Кралство Испания Алехандро Поланко Мата

14.06.2021 Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Кралство Испания в София Алехандро Поланко Мата. Във фокуса на разговора бяха възможностите за задълбочаване на двустранните отношения във всички области от взаимен интерес и конструктивното сътрудничество в рамките на ЕС и НАТО. Премиерът Янев изрази увереност в по-нататъшното успешно развитие […]