НСИ търси 400 преброители и контрольори

MadeInVarna
НСИ търси 400 преброители и контрольори

НСИ търси за Варна 400 допълнителни преброители и контрольори. Най-голяма е необходимостта в район „Приморски“, където общият брой, необходим за нормалното протичане на преброяването, е 2 000 души, съобщават от пресцентъра на Националния статистически институт. Преброяване 2021 ще се проведе от 7 септември до 3 октомври, ще е последното, в което ще участват и преброители. В бъдеще най-голямото статистическо изследване ще се провежда електронно и по административни източници.

Всеки, който желае да стане преброител или контрольор, трябва да подаде документи в общината до 10 юни. Ставките за преброен човек или жилище са публикувани на интернет сайта на преброяването – www.census2021.bg, и са три пъти по-високи от прилаганите при преброяването през 2011 година.

Преброителите ще бъдат проверени служебно за чисто съдебно минало, ще бъдат обучени и ще получат необходимите материали. Баджовете ще бъдат показани в последния момент.

При предишното преброяване през 2011 г. електронно се преброиха 42% от хората в ситуация, в която достъп до интернет имаха 56 на сто. В момента достъп до интернет имат 70 процента от населението, затова и очакванията са над 60% от българите да попълнят сами електронната карта.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Шампионката от плувния турнир Black Sea Cup дари премията си за болно дете

Победителката в 4-ото издание на международния турнир по плуване Black Sea Cup Екатерина Аврамова дари премията си от състезанието за лечението на болно дете. Спортното събитие се проведе на плувен комплекс „Приморски“ във Варна през уикенда. Организитори на проявата са ПСК „Черно море“ и Община Варна. Над 300 състезатели от […]