Обновяват спортен комплекс „Локомотив“

MadeInVarna
Обновяват спортен комплекс „Локомотив“

Мерки за енергийна ефективност ще бъдат изпълнени в сградите на спортен комплекс „Локомотив“ във Варна, съобщиха от дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ към Община Варна. Предложението е в процес на оценка по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт”, с финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Обновена ще бъде сградата на закритата лекоатлетическата писта с площ около 2700 квадратни метра. Саниране ще бъде изпълнено и на спортната зала „Димитър Нушев“ с долепената до нея зала за модерен петобой, като двете помещения са с площ около 950 квадратни метра. Планираните мерки включват поставяне на изолация на външните стени, изолиране на таванските и покривни конструкции и на пода. Ще се извърши подмяна на старите осветителни тела с нови LED осветители. На покривите е предвиден монтаж на фотоволтаична централа /ФвЕЦ/ за собствено потребление. След реализираните енергоспестяващи мерки, сградите ще достигнат енергиен клас “А” и ще имат енергопотребление от възобновяеми източници 65% – 70%, посочват още от ресорната дирекция. В процес на оценка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност са още два обекта – административна сграда на район „Владислав Варненчик“ и сградата на НЧ „Христо Ботев 1928“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Връчиха наградите на Асоциация „Да съхраним жената“

Традиционните награди на Асоциация „Да съхраним жената“ бяха връчени на тържествена церемония в Юнашкия салон. Събитието се провежда под патронажа на Кмета на Община Варна. Най-голямата награда за „Жена предприемач и мениджър 2023“ получи на Донка Георгиева – собственик и управител на фирма АБ Травел ООД. Отличена беше още Маргарита […]