Община Варна организира антиспин кампания на 16 май

MadeInVarna
Община Варна организира антиспин кампания на 16 май

Между 15:00 ч. и 18:00 ч. на входа на Морската градина ще бъде разположен мобилен кабинет за безплатно и анонимно тестване за ХИВ

 

Община Варна организира кампания по повод Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН като част от Националната антиспин кампания. Инициативата ще се проведе на 16 май, четвъртък. Организатор е дирекция „Превенции“ в партньорство с Регионалната здравна инспекция, Асоциацията на студентите по медицина – Варна, Сдружение „Съучастие“ и доброволци към дирекция „Превенции“.

 

Информация за навременното откриване и лечение в случай на заразяване с ХИВ ще бъде предоставена в мобилен медицински кабинет. Той ще работи от 11:00 ч. до 13:30 часа в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, пред Ректората.

 

Желаещите граждани могат да се изследват безплатно и анонимно за ХИВ в мобилен медицински кабинет на входа на Морската градина, до Слънчевия часовник между 15:00 и 18:00ч. в четвъртък.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

До 15 юни ще завърши ремонтът на ВиК по улица „8-ма“

Подробните графици за завършването на ремонтите работи ще бъдат публикувани на официалните сайтове на Община Варна и на ВиК – Варна Ремонтът на улица „8-ма“ ще приключи до 15 юни. Това уверение получиха жителите на новообразуваните квартали от фирмите-изпълнители на ВиК проекта. На среща, проведена по инициатива на Общината, засегнати […]