Община Варна организира детския концерт „Зимна приказка“

MadeInVarna
Община Варна организира детския концерт „Зимна приказка“

Концерт-спектакълът “Зимна приказка” ще зарадва малките деца на 3 декември, неделя, от 11 часа във Фестивалния и конгресен център – Варна.

В програмата ще участват талантливите ученици от музикалните и танцовите състави на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“. Водеща ще бъде позната на децата „госпожа Виола“. В нейната роля ще влезе Румяна Петрова, директор на Музикалното училище.

В програмата са включени класически шедьоври от Вивалди, Бетовен и Щраус. Ще се изпълняват и характерни танци от балета „Лешникотрошачката“ на Чайковски, превърнали се в емблема на зимните празници. Ще звучат коледни поп и джаз песни от цял свят. От българския музикален фолклор ще звучи „Стани Нине Господине“, „Вила мома дор три венци“. Включена е традиционната „Копаница“ за акордеонен ансамбъл и „Шопски танц“ в изпълнение на ансамбъл за български танци.

Децата от публиката отново ще седнат на музикалните килимчета на сцената и ще участват активно в сценичното действие. За тях „госпожа Виола“ е подготвила  музикални игри. А празничната атмосфера ще даде настроение на всички участници и гости за предстоящите коледни и новогодишни празници.

Билетите са по 5 лв. за възрастни и по 2 лв. – за деца от 7 до 18 години. Входът за децата до 7 години е безплатен. Билети могат да се закупят от сайта или от касата на Фестивалния комплекс.

Концертът е от поредицата „Варненско лято за деца“, част от образователния модул на ММФ “Варненско лято”. Организатор е Община Варна със съдействието на НУИ „Добри Христов“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Благомир Коцев: Община Варна отваря врати за професионалисти, млади хора и инвеститори

Варна вече пое курс към привличане на иновации, високи технологии, IT сектор, модерни производства. От три седмици ние работим Варна да има своя индустриална зона, каза кметът Благомир Коцев при откриването на най-големия кариерен форум за българи в страната и чужбина – „Кариера и живот – защо в България?“. Община […]