Община Варна организира доброволческа акция за почистване на града след урагана по инициатива на кмета Благомир Коцев

MadeInVarna
Община Варна организира доброволческа акция за почистване на града след урагана по инициатива на кмета Благомир Коцев

Всички екипи на Община Варна и общинските предприятия, отговорни за почистването на града, са на терен и работят усилено, за да отстранят щетите от ураганното бедствие. Пълното възстановяване на чистотата ще отнеме известно време. Затова призовавам всички граждани, които искат да се включат в почистването на града, да го направят като изчистят около домовете си. С този призив кметът Благомир Коцев се обърна към варненци днес.

По негово искане се организира инициативата „Да почистим Варна заедно“, която ще се проведе на 25 и 26 ноември /събота и неделя /. Общината ще предостави специални прозрачни чували за листна маса, за да може след това тя да се използва за компостиране. Всички граждани, които искат да помогнат, могат да вземат чувалите в един от единайсетте пункта, разположени в сградата на Община Варна, петте районни кметства и петте села. 

Умоляват се гражданите да изхвърлят листните отпадъци в чували, а клоните да събират на компактни купчинки. За да се улесни работата на сметопочистващите служители, те могат да се оставят на един метър от контейнерите за боклук. 

Машини на сметопочистващата фирма ще съберат чувалите от целия град и ще ги извозват до специалното депо за компостиране в село Въглен. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Събраната след бедствието дървесина ще се раздава на хора в нужда

Събраната след бедствието дървесина ще се раздава на хора в нужда – социално-слаби лица и хора с увреждания. Тя се заприходява в общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, след което чрез съдействието районните кметства, се дава на хора в нужда. Практиката се е прилагала и досега, обясни директорът на […]