Община Варна подкрепи проект „Рицари в киберпространството“

MadeInVarna
Община Варна подкрепи проект „Рицари в киберпространството“

Кметът Иван Портних приветства участниците в проекта „Рицари в киберпространството“, който започна днес в Младежкия дом във Варна, който се реализира от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ с подкрепата на Община Варна.

„Убеден съм, че обучението в тази сфера е не само препоръчително, но и задължително. Важно е да бъдем информирани и предпазливи, за да можем спокойно да използваме предимствата, които ни предлага цифровият свят, каза кметът. 

Проектът предвижда в продължение на три месеца да бъдат обучени 180 студенти, преподаватели, психолози и учители от учебни заведения от Варна, които работят пряко с деца и младежи в онлайн среда. 

Лекции и демонстрации по време на обучението ще направят водещи български експерти по киберсигурност.  Целта е да се създаде образователна общност – с необходимите знания за разпознаване на рисковете в глобалната мрежа, която разполага със средства за отговорно и ангажирано действие при киберинциденти, посочват организаторите.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

3187 първокласници тръгват на училище във Варна

3187 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг на 15-ти септември за новата учебна 2023/2024 година. Те ще се обучават в сформираните 132 паралелки в общо 48 училища, от които 37 общински, 2 държавни и 8 частни и 1 чуждестранно, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. […]