Община Варна предлага нова социална услуга за хора над 65 г.

MadeInVarna
Община Варна предлага нова социална услуга за хора над 65 г.

Започна предоставянето на почасова мобилна интегрирана здравно-социална услуга в домашна среда за възрастни хора над 65 години, с ограничения или в невъзможност за самообслужване. Услугата е по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания на територията на община Варна“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Бенефициент на проекта е Община Варна, а услугата ще се реализира от БЧК.

 

Подборът на потребители започна от 1-ви ноември, а услугата ще стартира от 1-ви декември и ще продължи една година. Възрастните хора и лица с увреждания ще могат да получат напълно безплатно почасова грижа по домовете си, която включва посещение на медицинска сестра, социален работник, психолог или рехабилитатор.

 

За допълнителна информация и заявяване на потребители към Български червен кръст телефон е 0886128033

Следваща Новина

Ограничават частично движението заради Маратон "Варна" 2020

Във връзка с провеждането на Маратон “Варна” 2020 ще бъде ограничен достъпът до част от крайбрежна алея “Кап. Георги Георгиев” и  до част от централната пешеходна зона по бул. „Княз Борис I“, попадащи в трасето на маратона, от 08.00 ч. до 15.30 ч. на 07.11.2020 г.   Всички затворени алеи ще […]