Община Варна предоставя 6 безплатни товарни велосипеда

MadeInVarna
Община Варна предоставя 6 безплатни товарни велосипеда
Снимки: Made in Varna

Шест товарни електрически велосипеда, осигурени по европейския проект “Товарно колело, променящо града” (City Changer Cargo Bike), бяха представени днес във Варна. “Стойността на един такъв велосипед в чужбина е 4 000 евро, а тук – около 4 000 лв. Този вид превоз на стоки е най-разпространен в Дания, Нидерландия, Белгия. Велосипедите са с различна вместимост, като товароподемността им е до сто килограма. Ще може да ги използва всеки, който се запише при нас, тестовият период е десет дни. Ще бъдат предоставени безвъзмездно на наши съграждани и фирми, които имат интерес, а след това ще могат да си купят такива – от чужди доставчици или от производителя, който е от Варна и с който ние имаме договорни отношения”, обясни Младен Иванов, ръководител на проекта и управител на ОП “Общински паркинги и синя зона”.

 

Осигуряването на товарните електрически автомобили е част от политиката на Община Варна за стимулиране на екологичния транспорт в града. Целта е да се внедри новаторски подход при извършването на различен вид доставки на територията на града, като постепенно се наложи товарният велосипед като удобен вид превоз за извършване на услуги.

 

За регистрация тук.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

На Архангелова задушница Варна почете паметта на загиналите воини

Снимки: Made in VarnaС панихида и военен ритуал бе почетена на Архангелова задушница паметта на загиналите офицери, сержанти и войници. Венци и цветя поднесоха пред паметника на загиналите във войните от 1912 – 1918 г. на централните гробища зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев, областният управител Стоян Пасев, командирът на ВМС […]