Община Варна предоставя здравно-социални услуги в дома на 734 потребители

MadeInVarna
Община Варна предоставя здравно-социални услуги в дома на 734 потребители

Проектът се удължава с още три месеца и ще продължи до 3 юли 2024 година

 

Община Варна предоставя почасови мобилни здравни грижи и социални услуги в домашна среда на лица с увреждания и възрастни хора. Дейностите са реализират по проект „Грижа в домашна среда“ по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027. Проектът е стартирал от началото на 2023 година. Той се удължава с още три месеца и ще продължи до 3 юли 2024 година. Това стана възможно след сключено споразумение между Община Варна и Министерство на труда и социалната политика. Общата стойност на проекта е 4,98 милиона лева, а средствата се предоставят безвъзмездно.

 

Екип от 108 специалисти и помощен персонал предоставя комплекса от услуги в домашна среда. Те включват посещение от медицинска сестра, консултант „здравословно хранене“, психолог, рехабилитатор, домашен помощник и сътрудник „социална работа“. На всеки потребител се предоставя почасово съответната услуга, съобразена с предварително изготвена индивидуална оценка за нуждите му. По проекта са обхванати 734 потребители.

 

Желаещите да се възползват от социалните услуги могат да заявят молба по настоящ адрес. За целта е необходимо да се попълни Заявление-декларация (по образец), да се представят документ за самоличност (за справка) и копие на медицински документи. Наборът от документи се подава на гише 14 в сградата на Общината.

 

Желание за ползване на грижа в дома може да бъде заявено и на следните телефонни номера: 0884920867; 0884999050.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Затварят за около час едното платно на бул. „Осми Приморски полк“ на 26 март

От 10:30 до 12:00 ч. пред Паметник-портала на Осми приморски полк ще бъдат тържествено отбелязани 111 години от превземането на Одринската крепост Утре, 26 март, временно ще бъде преустановено движението в едното платно на част от бул. „Осми Приморски полк“. Поводът е тържественото отбелязване на Деня на Тракия и 111 […]