Община Варна призовава гражданите да спазват стриктно правилата за пожарна безопасност

MadeInVarna
Община Варна призовава гражданите да спазват стриктно правилата за пожарна безопасност

Във връзка с активния летен сезон и високите дневни температури се призовават гражданите и гостите на общината да спазват стриктно правилата за пожарна безопасност. При възникване на пожар или при забелязване на предпоставки за запалване, те следва да сигнализират своевременно на телефон 112 или на дежурния служител в Общината на тел. 052 820 112. 

От отдел „Дейности по защита на населението“ към Община Варна предупреждават изрично, че е забранено паленето на огън в парковете на територията на община Варна, в това число и в Природен парк „Златни пясъци“, където противопожалната техника достига трудно. Изхвърлянето на отпадъци трябва да става само на определените за целта места (контейнери за смет и сметища). 

Дейностите за недопускане на пожари през пожароопасния сезон предвиждат: забрана за палене на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви в земеделски земи и защитени територии. Забранява се палене на открит огън на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горите. Също така е забранено устройване на лагери и къмпинги в паркове и гори, с изключение на разрешените от Държавното горско стопанство и РД ПБЗН – Варна. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Днес ще се проведе публично обсъждане на номинациите за почетен гражданин на Варна

Осем души са номинирани за най-престижното звание Събитието ще се проведе от 17:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна Публично обсъждане на номинациите за престижното звание „Почетен гражданин на Варна“ ще се проведе днес от 17:00 ч. в зала „Пленарна“ на Община Варна. За най-високото признание на обществеността в […]