Община Варна се включи в семинар за младежите и дигиталното неравенство

MadeInVarna
Община Варна се включи в семинар за младежите и дигиталното неравенство

Община Варна се включи в двудневен международен онлайн семинар на тема „Младеж, дигитално неравенство и гражданство“. Проектът се реализира съвместно с община Марсилия и TheMayor.EU, а партньори са Ротердам, Генуа, Клуж-Напока, Хамбург и Марсилия. Събитието е първи от поредица от шест семинара по европейския проект EUDIGIT – Европейски дигитални граждани. Сред целите на инициативата са преодоляване на дигиталните различия в градовете, засилване на чувството за европейско гражданство и създаване на дигитални политики. По време на срещата експерти и представители на младежки неправителствени организации представиха политики и практики за намаляване на цифровото разделение, онлайн обучението, за възможностите на социалните мрежи за засилване на чувството за принадлежност към ЕС. Внимание бе отделено на дигиталното неравенство в контекста на кризата, предизвикана от COVID, насоки за преодоляване на последиците от нея  и мястото на младежите в тях.

Практиките и инициативите, споделени по време на уебинара могат да бъдат разгледани тук .

Предстои изработване на брошура с информация по темата и подготовка на следващото събитие по проекта на тема „Възрастни хора, дигитално разделение и гражданство“, което ще се проведе през месец юни 2021 г.  Проектът EUDigit се финансира по програма „Европа за гражданите“. Той предвижда още организиране на дискусионни форуми в областта на дигиталното изключване на възрастните хора и хората с увреждания, дигиталното разделение между селските и градските райони, дигитални политики и комуникация до месец ноември 2022 г.

Следваща Новина

Засилени проверки на пътното движение в големите градове и пътищата между малките населени места

Приключи операцията на ROADPOL за обезопасителни колани и каски От днес до 24 март е в ход специализирана полицейска операция за повишаване на безопасността на движението с акцент движението в градовете и пътищата между малките населени места, уточни главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. В градовете екипите […]