Общината ще инвестира над 2,5 млн. лв. в стадион “Спартак” и “Локомотив”

MadeInVarna
Общината ще инвестира над 2,5 млн. лв. в стадион “Спартак” и “Локомотив”
Снимка: Made in Varna

Община Варна ще осигури средства за завършване на ремонта на стадион “Спартак“, за да може спортното съоръжение да получи лиценз за организиране на двубои на професионално ниво. Съветниците от финансовата комисия към Общинския съвет одобриха предложението на кмета   за отпускане на над 2,57 млн. лева   с ДДС от местната хазна за реконструкция на съществуващи трибуни, писти, подходи на стадион “Спартак“ и за цялостен ремонт на теренната настилка на стадион “Локомотив“. Крайното решение за финансирането ще бъде взето от Общинския съвет.
По предварителни разчети реконструкцията на стадион “Спартак“ ще струва близо 1,95 млн. лева, а на терена на стадион “Локомотив“ – почти 627 хил. лева, в това число проектиране, строителен надзор и др. 1,2 млн. лв. от средствата ще бъдат осигурени от тазгодишния бюджет. Останалата част в размер на 1,375 млн. лева ще бъде заложена в бюджета на община Варна за 2022 г.
На днешното заседание стана ясно, че през март Зоналният съвет на БФС е забранил организирането на спортни мероприятия на територията на комплекс “Локомотив”, тъй като е опасен и състоянието му застрашава здравето на състезателите. Клубът е принуден да наема спортни съоръжения за провеждане на футболни състезания на седем детски гарнитури, участващи в различните първенства под егидата на БФС. Затова е необходимо възстановяване на изкуствената настилка на терена на спортен комплекс “Локомотив“, позволяващ безопасното провеждане на тренировъчен процес и спортни състезания на детско-юношеската школа.

Следваща Новина

Възможности за сътрудничество обсъдиха вицепрезидентът и иракският посланик

Снимка: Made in VarnaЗа по-амбициозни и резултатни отношения между Република България и Република Ирак се обявиха на среща на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и Нейно Превъзходителство Лина Джалал Омар Тофик. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество между двете държави в широк кръг от сфери. „Моята страна отдава голямо значение на […]