Общината ще подпомогне над 200 варненци със здравословни и репродуктивни проблеми

MadeInVarna
Общината ще подпомогне над 200 варненци със здравословни и репродуктивни проблеми

Над 200 варненци със здравословни и репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от общината. Цялата сума, която ще бъде отпусната от местната хазна, е в размер на 255 750 лв., стана ясно на днешното заседание на ресорната комисия към Общинския съвет.
39 двойки, борещи се за дете, ще бъдат подпомогнати. 19 от семействата ще получат по 3 500 лв. за процедури с донорска яйцеклетка, а останалите – по 2 000 лв. за медицински изследвания и манипулации. От бюджета на инвитро програмата, който тази година е в размер на рекордните 306 000 лева, ще бъдат отпуснати 106 500 лв.
Молбите на две от двойките бяха отхвърлени, тъй като не отговарят на Правилата за отпускане на финансова помощ за лечение на безплодие. Едното семейство вече е получило финансова помощ преди по-малко от година, а другото има неплатени задължения към НАП.
Членовете на комисията гласуваха също еднократни помощи за лечение на 125 души, от които 16 са деца, като сумите варират между 100 и 1 500 лв. На 27 варненци беше отказано финансиране, тъй като голяма част от тях са вписали грешни или недостоверни данни в искането и приложените документи или са поискали подкрепа от общината при ниски разходи за лечение. От общинския бюджет за еднократни помощи ще бъдат отпуснати 49 250 лв.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Празнична програма във Варна за 24 май

Варна ще отбележи 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с различни събития. Заради епидемичната обстановка и тази година празнично шествие няма да бъде проведено. Предвидени са множество съпътстващи прояви, свързани с честването на празника. В специално създадена […]