Общинската програма за профилактика на женското здраве стартира в средата на септември

MadeInVarna
Общинската програма за профилактика на женското здраве стартира в средата на септември

Общинската програма “Профилактика на женското здраве” ще стартира от средата на месец септември, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. 

Програмата включва гинекологични ултразвукови прегледи, чрез трансвагинална ехография и консултация за ранна диагностика на заболявания на органите на малкия таз. Планира се да бъдат обхванати до 200 жени с оплаквания и симптоми за заболяване на органите в тазовата област. 

Изпълнението на програмата ще се осъществява от “Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение „Проф. д-р Д Стаматов“, като записването ще бъде обявено допълнително на сайта на болницата, съобщават от лечебното заведение.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

16 екипа проверяват за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

16 екипа, от които 8 от район „Приморски“, 6 от район „Одесос“ и два от дирекциите  „Екология и опазване на околната среда“ и „Управление на сигурността и контрол по обществения ред“ към Община Варна, съвместно с „Общинска полиция“ извършват проверки за нерегламентираното изхвърляне на отпадъците.  Служителите на Община Варна са […]