Общински експерти се срещнаха с представители на норвежката полиция за трафика на хора

MadeInVarna
Общински експерти се срещнаха с представители на норвежката полиция за трафика на хора

Работна среща между представители на норвежката полиция, работещи по линия „Трафик на хора“, експерти от ГДБОП-МВР, членове на Местната комисия за борба с трафика на хора – Варна (МКБТХ) и експерти от общинската дирекция „Превенции“ се проведе днес. Тя е организирана в рамките на международен проект изпълняван по Норвежкия  финансов механизъм.

Основна цел на визитата бе представяне дейността на МКБТХ Варна и дирекция „Превенции“ по превенция и противодействие на трафика на хора, взаимодействието между отделните институции и неправителствени организации по случаи на трафик на хора, закрила и подпомагане на жертвите. Бе обсъдена и важността на изграждането на ефективни канали на сътрудничество и обмен на информация при работа по случаи на трафик на хора, споделяне на опит, добри практики и нови предизвикателства.

Срещата бе водена от Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна и Председател на МКБТХ – Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Концерт "Заедно за Карлово" събира средства за бедстващите от наводнението

Над 300 артисти от представителни фолклорни ансамбли на град Варна, солисти, певци и танцови формации, популярни поп и рок изпълнители, победителите от последните сезони на „Гласът на България“, много талантливи деца и младежи, ще пеят и танцуват по време на благотворителния концерт „Заедно За Карлово“, който ще се проведе на […]