Общинският съвет във Варна възобновява присъствените си заседания

MadeInVarna
Общинският съвет във Варна възобновява присъствените си заседания

Варненският Общински съвет възобновява присъствените си заседания. Съветниците, които през последните осем месеца заседаваха онлайн, се връщат в зала „Пленарна“ на Община Варна в 9:00 часа на 15 юни, за когато е насрочена следващата сесия на местния парламент.
Седемнадесетото заседание от началото на мандата ще се проведе при спазване на всички противоепидемични изисквания в съответствие с издадени заповеди. То ще може да се проследи и онлайн през YouTube канала на институцията.
В предварителния дневен ред са включени 12 точки. Една от тях е вземане на решение за осигуряване на финансиране за основен ремонт и реконструкция на съществуващи трибуни – югоизток, тоалетни, тренировъчни писти и терен на стадион „Спартак“. Съветниците ще  решат също дали да бъдат отпуснати средства за цялостен ремонт на теренната настилка на стадион „Локомотив“.
На обсъждане и гласуване ще бъде подложено участието на Варна в процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2“, осигурена по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. По този проект общината може да получи близо  670 000 лв. за разкриване на две нови социални услуги за хора с деменция.
Съветниците ще разгледат и предложение за увеличаване на капитала на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна. Те ще решат също дали да одобрят няколко подробни устройствени планове в различни части на града.
Отпускането на еднократни помощи на социално слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми също е включено в дневния ред на предстоящото заседание.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: Зрелищно торнадо в Северна България

Зрелищно торнадо се е появило в Северна България, става ясно от публикации в социалната мрежа. Потребители в мрежата са успели да заснемат необичайното явление. Смерчовете са забелязани в няколко монтански села, както и в Козлодуй. Няма данни за щети и разрушения. Клипът е заснет от Бетина Маврова във с.Златия – […]