Обвиняем за умишлено убийство на съпругата си, извършено с особено жестокост в гр. Кюстендил, е предаден на съд

MadeInVarna
Обвиняем за умишлено убийство на съпругата си, извършено с особено жестокост в гр. Кюстендил, е предаден на съд

Окръжна прокуратура-Кюстендил е предала на съд С.Д. за извършено от него престъпление по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК.
Обвиняемият С.Д. живеел със съпругата си Р.Д. в апартамент в жк. „Герена“ в гр. Кюстендил. Мъжът системно злоупотребявал с алкохол, което ставало причина за изостряне на отношенията в семейството. Между двамата имало скандали, които прераствали в побои. Сезирани били и  полицейските органи. Живеещите в блока често ставали неволни свидетели на случващото се между двамата съпрузи.
Късно вечерта на 17.01.2020 г. между обвиняемия и жена му отново възникнал скандал, при който мъжът нанесъл с нож няколко удара по гърба на Р.Д. и по задната част на главата й.
Допускайки, че е възможно да е убил съпругата си, С.Д. решил да прикрие престъплението. Той преместил пострадалата от кухнята в друга стая и я сложил на леглото. Укрил пропитите с кръв възглавници, сменил постлания китеник с покривало, преоблякъл жената и увил тялото й с одеяло. Не успял да се свърже с дъщеря си, за да й каже, че майка й е починала, и заспал.
На сутринта излязъл и помолил съсед от блока да се обади на тел.112, като му казал, че жена му е починала. На място пристигнал екип на спешен център и констатирал смъртта на Р.Д.
Същия ден при подготовката на погребението на жената по тялото и главата й били открити порезни рани и синина. Била уведомена полицията и предприети действия по разследването.
От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалата се дължи на остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, настъпили в резултат на прободно-порезните наранявания на гръдния кош, последвал масивен хемопневмоторакс и кръвозагуба.
Понастоящем обвиняемият С.Д. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Следваща Новина

Жена и дете пострадаха, след като автобус не спря на червен светофар

На 14.03.2021 г., около 10:00 ч. на кръстовището на бул. „Осми приморски полк“ и ул. Царевец“, 55-годишен водач на автобус, движещ се по линия на градския транспорт, навлиза в кръстовището на червен сигнал на светофара и се сблъсква с навлизащ в кръстовището и извършващ ляв завой л.а. „Пежо“. При ПТП-то […]