Обявиха обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране на новата сграда на МГ

MadeInVarna
Обявиха обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране на новата сграда на МГ

Обявена е обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране на новата сграда на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, съобщи на пресконференция днес кметът на Варна Иван Портних. Той припомни, че е готово заданиито за проектиране на сградите и околно пространство, които отговарян на всички съвременни изисквания. Факт е и идейната концепция, разработена в сътрудничество с австрийско архитектурно студио и финансирана от Фондация „МГ Д-р Петър Берон-Варна“, за което им благодаря, каза кметът. 

 

Новият математически кампус модерна визия и отговаря на всички съвременни изисквания за броя, размера и разположението на класните стаи, многофункционалните кабинети и общите пространства. Базата на Математическата гимназия ще е с разгърната застроена площ до 31 000 квадратни метра. След избора на изпълнител, срокът за проектиране на идеен проект е до 45 календарни дни, а на техническия проект: до 60 календарни дни.

Кметът Иван Портних съобщи още, че има финално одобрение на проекта за изграждане на пристройките на Хуманитарната гимназия „Константин Преславски“ и на Основното училище „Добри Чинтулов“ по Плана за възстановяване и устойчивост. За двете училища ще бъде отпусната сумата от 13 млн. лв., предстоят процедури по избор на изпълнители. Изграждането на пристройките е сериозна крачка напред за преминаването на едносеменен режим на обучение, каза кметът.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Рибарско пристанище "Карантината" увеличи местата за плавателни съдове

Удостоверение за експлоатационна годност получи рибарското пристанище “Карантината” от министирството на транспорта, с което се увеличава броя на плавателните съдове от 43 на 84, съобщи на пресконференция днес кметът на Варна Иван Портних. Той посочи още, че са възстановени проектните дълбочини и в него могат да влизат и акостират плавателни […]