Одобриха икономическата рамка на обществения транспорт на Варна за 2021 г.

MadeInVarna
Одобриха икономическата рамка на обществения транспорт на Варна за 2021 г.

Съветниците от ПК „Транспорт“ одобриха икономическата рамка на обществения превозвач във Варна за 2021 г.  Възнаграждението на километър маршрутен пробег е в размер на 10 102 000 лв., или 1,01 лв./км, стана ясно на днешното заседание на комисията.
Транспортната задача за периода януари –декември е в размер на 10 млн. км. Изминатите километри са с 600 хил. км по-малко в сравнение с предходната година, което се дължи на разредения график на движение на превозните средства заради пандемията.
„До началото на май пробегът на варненските автобуси и тролейбуси е 3,1 млн. км. Надяваме се през следващите месеци да компенсираме намалението и до края на годината да достигнем 10 млн. километра“, каза по време на заседанието изпълнителният директор на „Градски транспорт“ инж. Злати Златев.
Приходите от билети и предплатени карти от автоматизираната билетна система дневно в делнични дни са в размер на 40 000 лв., а в празнични – около 25 000 лв. Това допълни инж. Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение“ (ТАСРУД), което управлява новата тикет система.
За годината очакваните постъпления от продажбата на месечни карти, издавани от „Градски транспорт“, са близо 3,5 млн. лева.
Най-голямо перо в разходната част са средствата за заплати и осигуровки на служителите в дружеството в размер на 19,3 млн. лева. Планираните разходи за гориво и енергия, както и за резервни части и техническа поддръжка са около 8,1 млн. лева, бе съобщено още на днешното заседание.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Манолова: Делата срещу председателя на инициативата за чист въздух в Пещера са наказателна акция

Днес беше последното заседание по делото за 100 хил. лв., заведено от „Биовет“ срещу председателя на инициативата за чист въздух в Пещера Делата за 150 хил. лв., заведени срещу председателя на Инициативния комитет за чист въздух в Пещера Златка Цвеева, са наказателна акция на дружества, свързани с Домусчиев. След като […]