Окръжна прокуратура – Варна повдигна обвинение на 33-годишен мъж, държал около килограм марихуана

MadeInVarna
Окръжна прокуратура – Варна повдигна обвинение на 33-годишен мъж, държал около килограм марихуана

Окръжна прокуратура – Варна повдигна обвинение на 33-годишния И.П. от Варна. Мъжът е привлечен в качеството  му  на обвиняем за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана с общо нетно тегло 990,49 грама и метамфетамин в минимални количества.
Законът предвижда за това деяние наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.
Наркотичното вещество било намерено и иззето от дома на И.П. и от неговия автомобил на 8 март 2021 година, когато той е проверен от органите на реда.
От данните за съдимост на обвиняемият е видно, че е осъждан, което сочи по-високата му степен на обществена опасност, склонността му да извършва престъпления и опасността да се укрие и извърши друго престъпление. Това са част от мотивите, с които наблюдаващият прокурор от Окръжната прокуратура във Варна внесе искане за задържане под стража на И.П. Съдът определи 33-годишният мъж да остане под домашен арест, контролиран с електронно средство.
Прокуратурата ще внесе протест срещу определението на Варненския окръжен съд.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Готови са два нови социални центъра за хора с деменция

Готови са двата нови социални центъра за грижи за лица с различна форма на деменция и техните семейства, изградени по ОП „Региони в растеж“. Днес бе открита сградата на ул. „Петко Стайнов“ 7. Обектите и услугите са част от цялостна политика на Община Варна за подкрепа на социално уязвими граждани […]