Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 63-годишна жена блъснала и убила две пешеходки

MadeInVarna
Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 63-годишна жена блъснала и убила две пешеходки

Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 63-годишната Л.С. за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лица в пътен инцидент – престъпление по член 343, ал. 3, пр. 4 и пр. 7, буква „Б“ във връзка с ал. 1, буква „В“ във връзка с чл. 342 ал. 1 от НК.
На 23 юни 2019 г., малко след 21:50 часа, правоспособната водачка Л.С. се движела по бул. „Осми Приморски полк“. След като преминала на зелен сигнал през регулирано кръстовище, образувано с бул. „Сливница“, обвиняемата не проследила внимателно пътните знаци и пропуснала факта, че приближава сигнализирана „пешеходна пътека“.
В същия момент две пешеходки решили да предприемат пресичане на пътното платно. Те се движели по пешеходната пътека и достигнали до средата на пътя, когато били ударени от автомобила на обвиняемата. Л.С. била уморена от дългото си пътуване от София за Варна и не проявила достатъчно внимание към пътната обстановка. Обвиняемата не успяла да възприеме пресичащите жени и да спре преди да причини пътно – транспортно произшествие.
На мястото на инцидента пристигнали две линейки, които откарали пострадалите в Спешния център на МБАЛ „Св. Анна“. Там били предприети мерки за стабилизиране състоянието на пострадалите, които не дали резултат и двете жени починали. От заключенията на назначените експертизи станало ясно, че била налице пряка причинно-следствена връзка между травмите, нанесени им при пътния инцидент, и настъпването на фаталния изход.
Анализите показали, че Л.С. не била употребила алкохол или други упойващи вещества преди катастрофата. А скоростта й на движение не надвишавала максимално допустимата за населено място такава.
Предстои делото срещу 63-годишната жена да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Готови са три подвижни избирателни секции за хора с увреждания

Сформирани са три подвижни избирателни секции на територията на община Варна за хора с трайни увреждания за изборите за народни представители на 4-ти април, съобщават от дирекция “Управление на човешките ресурси и административни услуги”. Това са секция № 402 за район „Одесос“, секция № 403 за район „Приморски“ и секция […]