Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд обвиняем за наркоразпространение

MadeInVarna
Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд обвиняем за наркоразпространение

Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 46-годишния Ю.Т. за това, че при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, без надлежно разрешително, придобил високорискови наркотични вещества, държал ги с цел разпространение и ги разпространявал – престъпление по чл. 354а, ал. 2, т. 4 във връзка с ал. 1, изр. 1, пр. 3, пр. 4 и пр. 5 от НК.
Мъжът бил добре познат на органите на реда и на съдебните власти в района. Той бил криминално проявен за кражби и престъпления, свързани с противозаконно отнемане и ползване на МПС, за ползване на неистински документ за самоличност, за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, за грабеж и други. След последното му  пребиваване в затвора, основната дейност, с която Ю.Т. се занимавал била разпространението на наркотични вещества – основно метамфетамин и хероин. Постепенно той се утвърдил като един от основните разпространители на наркотици във варненски квартал.
Забранените от закона вещества обвиняемият криел в жилището на родители си в село Партизани или на специално изграждани от него тайници, както и на места, които били общодостъпни. Най-често тези места били извън града, закопани в земята или укрити около точно определен ориентир.
В рамките на досъдебното производство по случая било установено, че за периода 1 януари 2016 година до 17 септември 2019 година, 46-годишният мъж осъществил множество сделки с наркотични вещества, които разпространявал на други дилъри.
При задържането на Ю.Т. били намерени общо 96,65 грама хероин и 4,65 грама метамфетамин. Наркотиците били скрити на различни места във Варна и областта. Установени и документирани са сделки, които мъжа е направил с различни наркоразпространители от по-нисък ранг.
Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия Ю.Т. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Шест лица са привлечени като обвиняеми за участие в група за шпионство в полза на чужда държава

Под надзора на Военно-апелативна прокуратура – София се води досъдебно производство за извършени престъпления по глава Първа от Наказателния кодекс (Престъпления против Републиката). Досъдебното производство е образувано за престъпления по чл.109 от Наказателния кодекс (ръководене и участие в група за извършване на престъпления против Републиката) и по чл.104, ал.1 от […]