Организират благотворителен базар „Да споделим Никулден”

MadeInVarna
Организират благотворителен базар „Да споделим Никулден”

Десетият юбилеен кулинарен фестивал “Да споделим Никулден” с благотворителен базар ще се проведе на 4-ти декември от 11 ч. до 14 ч. на ниво 2 в търговския център Grand Mall. Събитието се организира от Варненската туристическа камара с подкрепата на Община Варна и Българската асоциация за кулинарна култура. Откриването е в 10,30 ч.

 

Участниците във фестивала ще се представят в две групи – учебни заведения и ресторанти, и три категории – предястие, основно ястие, десерт. Сред участниците Колежите по туризъм във Варна и в Бургас, осем средни училища от градовете Варна, Добрич, Провадия, Игнатиево, Долни чифлик и село Синдел и 8 ресторанта, сред които са представителите на курортни комплекси “Албена”, “Св. Св. Константин и Елена”, “Слънчев ден”, хотел  “Интернационал”, “Грифид” хотели, ресторантите “Стария чинар”, “Мънкис” и “Кубо Рибарски”.

Кулинарните постижения ще бъдат оценявани от жури с председател Желязко Каракашев и членове шеф Хю Бутен и шеф Иван Иванов. Най-добрите ще получат дипломи и купи, а за отборите на училищата представители на бизнеса са осигурили и предметни награди. Всички ястия ще се продават благотворително. Със събраните средства ще бъде подпомогнат домът за стари хора “Гергана”.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Палят светлините на коледната елха във Варна навръх Никулден

Светлините на градската коледна елха във Варна ще светнат навръх Никулден, 6-ти декември, от 18 ч. на площад „Независимост“. Тази година в украсата на 12-метровото живо дърво са използвани над 23 000 енергоспестяващи светодиоди и нов триизмерен връх.   По традиция празникът ще започне с детски концерт, в който участие […]