Организират концерт за деца „Зимни приказки“

MadeInVarna
Организират концерт за деца „Зимни приказки“

Концертът „Зимни приказки“, част от образователния модул на програмата „Варненско лято за деца“, ще се проведе на 20-ти ноември от 11 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Проектът е съвместен между Община Варна и Националното училище за изкуствата „Добри Христов“ и е продължение на поредицата „Приказките на Госпожа Виола“ с водеща Румяна Петрова.

 

Концертът ще започне с изпълнения на Камерния оркестър на НУИ “Добри Христов” с творби на предкласиците Вивалди с Анданте кантабиле от „Зима“ и Корели с  Престо и Алегро от „Коледно кончерто гросо“. Емблематичен валс на Чайковски ще бъде изпълнен от Младежкия симфоничен оркестър на училището с диригент Страцимир Павлов. Ансамбъл “Виолино” ще ни пренесе в друга епоха с популярната мелодия на Сузи Куатро “Препъвайки се” (Stumbling in). Още един руски валс – на Георги Свиридов по повестта на Пушкин „Виелица“, ще представи Духовият оркестър на училището.

 

В българската фолклорна празнична традиция ще ни пренесат солисти от специалност “Пеене”, в съпровод на кавал ще прозвучи коледарската песен “Даньов баща по двор ходи”, а гайдарската група ще изсвири Коледарски буенек, ще го последват български танци. След това Младежкият симфоничен оркестър ще се върне на сцената с пиесата “Персийският пазар” и с популярната композиция на Лирой Андерсън “Пътуване с шейна”. Възпитаниците на специалност “Класически танц” ще изпълнят последната част на концерта с композициите “Нежност” по музика на Евгений Дога и “Камбанки” по Валс-скерцо от Шостакович. Солистката Миглена Йорданова  ще изпее любимата коледна песен “Let it snow”. Валс от мюзикъла “Красавицата и звярът” и тържественият “Радецки марш” от Йохан Щраус ще сложат финалната празнична поанта на тази зимна музикална приказка.

Билетите са по 5 лв. за възрастни, по 2 лв. за деца от 7 до 18 години, а входът за децата до 6 години е безплатен.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 80 семейства се включиха в спортния празник по повод Деня на християнското семейство

Над 80 семейства участваха в спортния празник, посветен на Деня на християнското семейство и в подкрепа на доброволното кръводаряване. Инициативата, организирана от дирекция „Спорт“ към Община Варна и спортен клуб по лека атлетика “Супер спорт-Варна”, бе проведена в неделя в СК „Локомотив“. В състезанията се включиха деца, родени след 2012 […]